WAAROM ZIJN WINTERBANDEN ZO BELANGRIJK? 

Eigenlijk is het antwoord heel simpel: ze bieden betere grip op de weg door een andere, namelijk zachtere, rubbersamenstelling. Ook hebben winterbanden een ander profiel dan zomerbanden. Hierdoor blijven deze banden in de winter zachter dan zomerbanden en behoudt u beter contact met het wegdek. 

Winterbanden kunnen er voor zorgen dat u tot 2 tot 3 keer sneller stil staat tijdens het remmen in de sneeuw!

Op deze pagina vertellen we u graag meer over de het belang van winterbanden. Zo kunnen wij u met een gerust hart een veilige winter op de weg toewensen!

Winterbanden

Iedereen weet: in de winter gebruik je winterbanden. Maar ze zijn ook in het najaar al hartstikke belangrijk. Wist u dat winterbanden optimaal werken bij temperaturen lager dan 7 graden celcius?

Winterbanden bieden u dus ook al meer grip op de weg in de herfst!

Maar ook bij ijzel en sneeuw helpen deze banden u om beter grip te houden op het wegdek. 

ANWB advies

De ANWB adviseert iedereen die de auto in de winter dagelijks gebruikt en/of op wintersport gaat, te kiezen voor winterbanden: "Op droog wegdek is de gemiddelde remweg 12 meter en op nat wegdek 15 meter. De remweg op sneeuw is ook met winterbanden zó lang dat je je rijstijl aan moet passen. Rijden op sneeuw met zomerbanden is simpelweg gevaarlijk. Een aangepaste rijstijl is niet genoeg."

bron: ANWB.nl

Winterbanden en het buitenland

In Nederland zijn winterbanden niet verplicht maar dat is in een aantal landen anders geregeld. In wintersportgebieden zijn winterbanden vaak wel verplicht. 

Maar houd er rekening mee dat in landen zoals Duitsland en Oostenrijk we officieel al met winterbanden moeten rijden zo gauw zich winterse omstandigheden voordoen zoals sneeuw, sneeuwmodder of ijs. Doet u dit niet, dan riskeert u een boete. Ga dus altijd goed voorbereid de weg op! 

Winterbandenwissel Klaaysen

Winterbanden bij Klaaysen Auto's

Heeft u nieuwe winterbanden nodig? Wij hebben een grote hoeveelheid nieuwe winterbanden klaar liggen. Maar u kunt ook bij ons terecht voor gebruikte sets banden tegen scherpe prijzen. 

Tevens bieden wij opslag van uw zomerbanden aan. Als u daar meer over wilt weten raden we aan om even te bellen of om langs te komen. We bespreken dan graag persoonlijk wat voor u het beste is. 

Maak snel een afspraak om uw winterbanden te wisselen! klik hier om online een afspraak te maken. Of: 

bellen: 038-3761503
e-mail: info@klaaysen.nl

Psst.. Kies naast een bandenwissel ook voor de winterinspectie: Dé manier om zeker te weten dat uw auto helemaal naar behoren werkt om zo de hele winter veilig op de weg te zijn. Lees hier meer > 

Op Mitsubishi, Subaru en Daihatsu is de winterinspectie gratis. Wilt u de winterinspectie laten uitvoeren op een ander merk auto, dan kost de controle €19,95

AFSPRAAK MAKEN

Maak hier uw afspraak voor de werkplaats of de showroom.

 • Jerry
  HET TEAM
  'We zijn een dorpsbedrijf en dat betekent dat we gewend zijn om de tijd te nemen voor onze klanten. Zo leren we onze klanten echt kennen.' Jerry Klaaysen, directeur.
 • Edwin
  HET TEAM
  'Ik ben het meest tevreden als ik van de klant hoor dat de auto na mijn werk net dat beetje beter rijdt.' Dennis ter Weele, 1e Monteur en APK keurmeester
 • Edwin
  HET TEAM
  'Ik ben heel blij dat ik bij Klaaysen de mogelijkheid heb gekregen om mijn werk te kunnen combineren met tijd voor mijn gezin.' Jacco Eibrink, 1e Monteur en APK keurmeester.
 • Tim
  HET TEAM
  'Als de klant echt kan zien en merken wat ik heb gedaan. Dan heb ik voldoening in mijn werk.' Tim Heidekamp, monteur.
 • Piet
  HET TEAM
  Ik bouw graag een goede band op met onze klanten. Dan kan ik ze beter helpen.' Piet Vermaning, verkoopadviseur.
NIEUWSBRIEF

Schrijf je in en blijf altijd op de hoogte van onze nieuwste occasions, acties en aanbiedingen.

'Doen wat je belooft, dat staat voor mij op 1.' - Jerry Klaaysen -